dissabte, 8 de juny del 2013

Un passeig per la història del Passeig


El Grup La Fàbrica Nova: Societat i Patrimoni industrial del Bages us convida a l'activitat que farà el proper dissabte 15 de juny de 10 a 12:30 del matí: Passeig per la societat industrial 

El proper dissabte dia 15 de juny el grup de Patrimoni La Fàbrica Nova ha preparat una sortida per una part de la ciutat industrial de Manresa. El recorregut començarà a les deu del matí de la plaça de Sant Domènec, nexe d’unió entre la ciutat medieval i la ciutat industrial. Al llarg de dues hores es farà una visita comentada per un dels eixos de creixement de l’eixample manresà, el passeig de Pere III. 

Durant el trajecte l’historiador Francesc Comas explicarà diferents aspectes d’aquest passeig a finals del XIX i primers del XX. La seva construcció, la cobertura del Torrent de Predicadors, l’aparició dels primers quioscos de begudes, de les cadires, d’espais d’oci efímers (teatres, places de toros, cinemes etc.,), d’altres de definitius com l’Alhambra, el Mundial, Kursaal, Catalunya; diferents fàbriques, la construcció dels casals senyorials, el Casino, etc. Tots aquests elements van convertir aquest vial en el principal espai de socialització de la ciutat, funció que encara manté actualment. 

Podeu trobar més informació al nostre bloc:
http://fabricanovamanresa.blogspot.com.es 

La Fàbrica Nova: Societat i Patrimoni Industrial del Bages

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada