dijous, 3 de març del 2016

Modificat el Pla especial Fàbrica Nova de Manresa per a facilitar la urbanització del centre urbà

Mitjançant aquest canvi, s’urbanitzaran carrers annexos a l’àmbit, situat al centre urbà i un dels escenaris de la commemoració del 500 aniversari de l’estada de Sant Ignasi de Loiola a la ciutat.   

La Comissió territorial d’urbanisme de la Catalunya Central ha aprovat aquest dijous una modificació puntual del planejament de Manresa (Bages) en l’àmbit de la Fàbrica Nova que facilitarà la urbanització dels carrers annexos a aquest espai. Precisament, l’àmbit de l’antiga fàbrica, situat al centre de la ciutat, és un dels escenaris de la commemoració del 500 aniversari de l’estada de Sant Ignasi de Loiola al municipi. 

L’arranjament de l’espai públic reforçarà el projecte turístic i cultural al voltant d’aquesta efemèride, anomenat Manresa 2022, que vol posar al dia la ciutat per a acollir la commemoració. El sector de la Fàbrica Nova correspon a la històrica indústria Bertrand i Serra. Arran del cessament de la seva activitat, l’Ajuntament de Manresa va impulsar un planejament per a la seva transformació i la introducció de nous usos. Aquest planejament fixava, entre d’altres obligacions per al promotor, la construcció d’un pavelló esportiu dins l’àmbit. 

Arranjament de l’entorn i nous espais urbans 

Fruit d’un conveni entre el consistori i Criteria Caixaholding, es va decidir modificar el planejament i substituir la construcció del pavelló per actuacions de millora de l’entorn i de la mobilitat, que permetrien relligar aquest espai amb la resta de la ciutat. Amb l’horitzó del projecte Manresa 2022 i tenint en compte que el pavelló esportiu que s’hi preveia ja no és necessari, la Comissió ha aprovat aquesta modificació del planejament perquè les càrregues urbanístiques es dediquin a la millora dels entorns de la Fàbrica Nova. En concret, el promotor del sector s’encarregarà d’urbanitzar: 

  • El carrer Baixada dels Drets, que comptarà amb una escala mecànica. 
  • La Via Sant Ignasi, entre el carrer Vidal i Barraquer i la plaça Sant Ignasi 
  • El propi carrer Vidal i Barraquer, incloent una nova rotonda que millorarà la connectivitat de la zona. 
  • La nova plaça prevista entre la Capella del Rapte i el Museu Comarcal, incloent l’enderroc de l’edifici de la Sala Ciutat i la intervenció en les mitgeres dels edificis que conformaran aquest nou espai públic. 

 Igualment, es reserva una partida per a adequar els terrenys que estaven destinats a equipament dins l’àmbit de la Fàbrica Nova. Per a dur a terme aquestes actuacions, es fan dos canvis de qualificació. El primer és de part de la zona de les piscines municipals a vialitat, per a emplaçar-hi la futura rotonda. El segon canvi és d’equipament cultural a espais lliures per a crear la nova plaça entre la Capella del Rapte i el Museu Comarcal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada